La colla

La Colla Castellera La Bisbal del Penedès es va fundar el 9 de març de 2015. El color de la camisa és el taronja; entre d’altres raons, es va triar aquest color per ser poc comú en el món casteller i, a la vegada, també reflecteix el caràcter alegre de la colla.

El sobrenom de la colla ‘Bous’ és una paraula que en l’argot dels escaladors es fa servir com a crit d’ànim: ‘amunt, bou!’. A la Bisbal del Penedès hi ha molta afició a l’escalada, i alguns membres de la colla també practiquen aquest esport. Els Bous també simbolitza que som gent del camp i som forts.

La colla va debutar a Valls, un 9 de maig, amb un pilar de 4, al I memorial Ramon Barrufet. El primer 3d6 es va descarregar per la Festa Major de la Bisbal 2015, com a castell d’obertura a la diada castellera de la Bisbal. El 21 d’agost de 2015 es va fer el primer 4d6 descarregat a la Festa Major de la Joncosa. I el 29 de novembre de 2015, per la Festa Major de Puigdàlber es va descarregar el primer pilar de 5.

L’any 2016 els Bous han ampliat la gamma de 6 pisos i han descarregat el primer castell de set de la colla. El 17 d’abril van descarregar la seva primer a torre de 6 a Torredembarra. El 21 de maig es va completar el primer 3d6a a Campdevànol. El primer 4d6a es va fer el 13 d’agost per la diada de la colla a la Bisbal. El 10 de setembre es va descarregar el primer 5d6 de la colla, a la Bisbal. El 17 de juliol, per la festa major petita es va fer per primer cop el pd5s. El 15 d’agost de 2016, es va descarregar el primer 3d7 a la Bisbal. El 20 d’octubre de 2018, a Sant Pere de Ribes, es va descarregar el primer 4d7 de la colla; i vam participar per primera vegada a la XXVIII edició del Concurs de castells, el 25 de setembre de 2022 a Torredembarra.

Fer castells és una activitat que hi pot participar qualsevol persona, petits i grans, homes i dones, de qualsevol origen o condició. És una activitat divertida que es pot fer amb família i que ajuda a la cohesió social. També reforça els valors del treball en equip, l’esforç, l’esperit de superació, la solidaritat. Com a colla castellera som conscients dels valors que transmet el fet casteller i treballem per representar-los el millor possible.